Son yılların en fazla dikkat çeken ekonomistlerinden biri Robert J. Gordon bugün Tüsiad’da konuşuyor. Neden dikkat çekiyor, çünkü çok sivri konuşuyor, yetmiyor sivri açıklamalar yapıyor…
Diyor ki, ABD 1891-2007 yılları arasında kişi başına %2 yıllık bazda büyüdü. Bu Amerikan standartlarının her 35 yılda bir ikiye katlanması anlamına geldi. Bir daha böyle olmayacak. Küresel büyüme yavaşlıyor. Yavaşlama özellikle ileri teknoloji ekonomilerinde oluşacağını, ABD’nin ekonomik olarak gelmiş geçmiş en kötü döneme girdiğini söylüyor.
Robert J. Gordon, Leigh Bureau-İndeks Konuşmacı Ajansı üyesi.
Toplantıda küresel kriz sonrası güncel iktisadi tartışmaları ele alınacak olan Gordon, sunumunda, “Ekonomik büyüme sona mı erdi?”, “Mevcut inovasyon trendi büyüme için yeterli mi?” gibi kritik soruları tartışacak. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem YILMAZ’ın açılış konuşmasını yapacağı toplantıya Brookings Enstitüsü Başkan Yardımcısı Kemal DERVİŞ de tartışmacı olarak katılıyor.
TÜSİAD“CEO Forumu” toplantısı, yarın (5 Ekim 2013 Cumartesi) Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlenecek. Büyüme, enflasyon ve işsizlik alanlarındaki önemli çalışmalarıyla tanınan Northwestern Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ekonomist Robert J. GORDON iş döngüleri ve uzun vadede ekonomik büyüme alanlarında Yeni Ekonominin yükselişi ve düşüşü, Amerika verimlilik büyümesinin geçici canlanması, Amerika istihdam piyasasının değişen dönemsel tepkisi, 19. yüzyılın önde gelen ‘büyük buluşları’, Avrupa verimlilik büyümesinin yavaşlaması ve Amerika gelir dağılımının genişlemesi üzerine yakın zamanda gerçekleştirdiği çalışmalar üzerine konuşacak.
İlgilenenlere öneriyorum:
Macroeconomics
‘The Measurement of Durable Goods Prices’,
‘The American Business Cycle’
‘The Economics of New Goods’ ‘Productivity Growth, Inflation, and Unemployment’